"Johnny Album" besplatan za sve
0

Sarajevski sastav Billy Andol objavio prvi album

Sarajevo-x.com
Sarajevski sastav Billy Andol objavio je svoj debitantski album nazvan "Johnny Album" na kojem se nalazi deset pjesama. Domaća, ali i regionalna publika, ovaj bend zasigurno pamti po hit-pjesmi "Galileo".

Izdavač je Fondacija "Ekipa" koja je do sada objavljivala albume brojnih mladih bh. bendova, među kojima su i uspješni albumi "Firma ilegal" Dubioze kolektiv, "Mašina" grupe Dbau, te kompilacije "Diskobajagi" DJ/VJ dvojca Branskog i Vedrana.

Prvi album benda Billy Andol je, na insistiranje članova benda, od danas svima dostupan i to besplatno putem stranice billyandol.ba. CD izdanje će uslijediti ubrzo.

Bend Billy Andol, koji se regionalnoj javnosti predstavio sa singlom "Galileo", na prvi album je uvrstio 10 pjesama koje predstavljaju presjek njihovog dvogodišnjeg zajedničkog rada.

U prethodnim najavama, članovi benda nisu željeli otkriti zbog čega se album zove "Johnny Album" i saopćili su da će to pitanje biti jasnije tek kada završe svoj drugi studijski album.

"Volim brodove. Volim što se kreću dok se na njima odvija život. Sjećam se da sam hodajući na putu prema luci pričao sa sobom i shvatio da pored mene hoda neko i sluša me. Nije mi bilo čudno niti me je obuzimala panika - nastavio sam pričati, a on je nastavio slušati. Kada je počeo da odgovara, uvidio sam da je vrijedan sagovornik i da zapravo ima mnogo smislenog za reći. Radoznalost je zamijenila svaki drugi osjećaj i, kako samo ona to zna, povela nas je na jedno zanimljivo putovanje...", ovim riječima je Billy Andol prokomentarisao debitantski alubum.

Podsjetimo, sarajevski indie-rock sastav osvojio je srca publike pjesmom "Galileo", a u martu su objavili pjemu "Iluzije".