Sarajevski metal bend The Loudest Silence objavio spot za pjesmu "Wake Up In My Dream"

Klix.ba
25.7.2018. u 14:21
31
30
Sarajevski metal bend The Loudest Silence objavio spot za pjesmu "Wake Up In My Dream"
31
Sarajevski symphonic metal bend The Loudest Silence objavio je novi spot za pjesmu "Wake Up In My Dream". Pomenuta pjesma se nalazi na albumu "Aesthetic Illusion" kojeg je bend objavio prvog juna ove godine širom svijeta preko kuće TLS Europe.
"Iako su oba naša spota zasebne cjeline, ‘Wake Up In My Dream’ se može posmatrati kao nastavak priče koju smo započeli videom za pjesmu ‘The Loudest Silence’ s tim što se u novom spotu može vidjeti cijeli bend uz malo mračniju atmosferu, obzirom da ova pjesma nije balada", kaže Džemal, basista benda.

Spot je sniman u Bosni i Hercegovini, na prelijepoj planini Bjelašnici te u centru Sarajeva pod režijom Damira Bašića koji je napisao i scenarij. Kamerman je i ovaj put bio Emir Džanan, dok je video editovao Denijal Ćatović, a finalnu obradu je dao Faris Dobrača.

Album "Aesthetic Illusion" je i konceptualno djelo, s obzirom na to da pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvata, pa čak i osuđuje. Poruka albuma jeste da čovjek treba vjerovati u sebe te da bez obzira na brojne prepreke koje mu se nađu na putu treba da se bori za svoje snove.

Foto: Maja Topčagić Foto: Maja Topčagić


Sa više od 60 minuta muzike, bend je na svom albumu ugostio čak pet gostujućih muzičara raznih žanrova, dok je najpoznatiji svakako Mark Jansen, frontmen velikog benda Epica iz Holandije.

Digitalno izdanje albuma je dostupno na svim stream aplikacijama kao što su Spotify, Google Play, Apple Music, iTunes, Deezer, Napster ili Amazon.

Album "Aesthetic Illusion" na kojem se nalazi 11 pjesama producirao je bend. Miks potpisuje Mirza Ćorić, a mastering Audio InFunktion.

Bend The Loudest Silence osnovali su Taida Nazraić (vokal) i Denijal Ćatović (klavijature) još 2010. godine u Sarajevu. Mirza Ćorić (gitara) i Džemal Bijedić (bas i bekvokal) im se pridružuju 2013., dok je Damir Sinanović – Bumbar (bubnjevi) u bendu od 2014. godine.

The Loudest Silence je predstavio Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona na prestižnom Wacken Open Air festivalu u Njemačkoj 2015. godine u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle takmičenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: