Muzika
0

Sarajevski koncert Luciana Pavarottija odgođen za 27. maj

FENA
Nastup svjetskog tenora Luciana Pavarottia u Sarajevu, zakazan za 8. april u Olimpijskoj dvorani Zetra, odložen je zbog manjih zdravstvenih problema maestra, saopštio je organizator sarajevskog koncerta.

Ljekarski konzilij koji se juče sastao u New Yorku donio je odluku da zbog manjih zdravstvenih problema koje Luciano Pavarotti osjeća u predjelu kičme, mora strogo mirovati u periodu od narednih mjesec dana.

Samim tim, evropski dio njegove oproštajne turneje koji je uključivao nastupe u Beču, Lisabonu i Cirihu, zakazane za mjesec april, odloženi su za septembar ove godine.

Na insistiranje maestra Pavarottia odlučeno je da sarajevski nastup bude uvršten u prvi slobodan termin, a to je 27. maja ove godine, kada će najveći svjetski tenor nastupiti u olimpijskoj dvorani Zetra.

"U telefonskom razgovoru koji smo obavili sa maestrom Pavarottiem, on je izrazio žaljenje zbog novonastale situacije, kao i nadu da će bh. publika imati razumijevanja za razloge zbog kojih je koncert odgođen", navodi se u saopštenju press službe organizacije nastupa Luciana Pavarottia u Sarajevu.

Sve karte kupljene za koncert Luciana Pavarottija u Olimpijskoj dvorani Zetra, koji je trebao biti održan 8. aprila, važiće i za novi termin koncerta.

Građani imaju mogućnost vratiti karte ukoliko to žele, a novac će im biti vraćen na mjestu gdje su karte i kupili.