Borba jedne ličnosti
168

Sarajevski heavy metal bend Umbra predstavio pjesmu "Sama"

A. Z.
Umbra je sarajevski heavy metal bend koji okuplja pet mladih ljudi koji ima veliku želju za stvaranje jedinstvenog autorskog rada, s kojim žele postići originalnost.

Njihova prva pjesma bila je "Ledeno kraljevstvo".

“Težimo tome da našoj regiji poklonimo još jedan kvalitetan autorski bend čije će se pjesme slušati sa zadovoljstvom. Spojili smo ljubav prema muzici, autorskom radu i stvaranju s voljom koju imamo i dobili Umbru. Trenutno smo u studiju gdje imamo snimljene jos dvije pjesme i treću spremnu za snimanje. Paralelno s tim radimo na novim pjesmama i albumu. Pjesma “Sama” je naša druga pjesma sa albuma koji je u pripremi I za kojeg se nadamo da bi do kraja godine, mogao ugledati svjetlost dana”, kazali sui z benda.

Pjesma “Sama” govori o unutrašnjoj borbi jedne ličnosti, što se može vidjeti i u video spotu kroz koji se prožima mračni motiv. Za video produkciju i režiju zaslužan je Eldar Muhić. Na muzici je radio cijeli bend, dok je tekst napisala Sara Čejvan. Audio produkciju radio je Vladimir Grizelj Big Freeze.

Bend čine članovi: Sara Čejvan-vokal, Emir Mujkić-gitara,Tarik Šahinović-klavijature,Mirza Begović-bass i Benjamin Hajrulahović-bubanj.