Muzika
632

Sarajevski DJ Farrel sarađivao s francuskim producentom na pjesmi s humanom misijom

Piše: M. N.
Sarajevski DJ i producent Farrel snimio je pjesmu "Gipsy" u saradnji sa duom Divolly & Markward iz Beograda.

Pjesmu su snimili za izdavačku kuću Kids Foundation francuskog producenta Huga Cantarre koji živi u Pekingu. Pjesma je premijerno puštena u radijskoj emisiji svjetski poznatog DJ-a Dannica.

Ovo nije samo još jedna pjesma u nizu. Sarajevsko-beogradska saradnja im humanu misiju, a to je da sav prihod od kupovine ove pjesme ide u UNICEF-ov fond za ugroženu djecu svijeta.

"Do saradnje je došlo tako što sam pročitao na internetu da je Hugo Cantarra pokrenuo projekat Kids Foundation. Imao je podršku francuskih novina i Stevea Angella. Čitava ideja mi je djelovala kao nešto novo na sceni i vidio sam priliku da muzika direktno pokaže svoju moć utjecaja u društvu i otvori vrata svakom pojedincu da učestvuje u nečemu što je dobro djelo", rekao je Faris Lukovac - DJ Farrel za Klix.ba

Istakao je kako se od prve note u pravljenju pjesme "Gipsy" osjećala pozitivna energija.

"U dogovoru sa Divolly i Markwardom došli smo do ideje da baš takva pjesma ima smisla da se izda preko Kida Foundationa, ako nas čini sretnima zašto ne bi i one kojima je to najpotrebnije. Srećom Hugo Cantarra je imao identičan osjećaj od prvog slušanja pjesme "Gipsy" kao i mi", rekao je Lukovac.

Pjesma izlazi danas i svako ko želi može je kupiti za iznos koji želi, čime direktno pomažete ugroženoj djeci svijeta. Pjesmu možete poslušati i kupiti ovdje.