U četvrtak
70

Sarajevski bendovi organizuju humanitarnu svirku, skupljaju novac za Merimu Karahmet

Piše: L. K.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Pank Flojd, Nervni Slom, Weltschmertz, ProRocks i Foxy Head će u četvrtak, 9 maja nastupiti u Underground clubu u Sarajevu gdje će svirati za Merimu Karahmet koja je 17. marta ove godine u stravičnom požaru izgubila svoj dom.

Merimina priča se, nažalost, ne završava nesretnim gubitkom doma. Ona je prije dva mjeseca izgubila majku, a sada živi zajedno s bratom koji boluje od multiple skleroze, te ocem penzionerom koji je srčani bolesnik.

Do sada su pokrenute akcije prikupljanja novca za Merimu i njenu porodicu, ali uprkos velikom trudu studenata koji su prikupljali novac, nisu uspjeli sakupiti dovoljno te su mladi muzičari odlučili ujediniti snage kako bi pokušali pomoći Merimi.

"Muzika kao takva ne može vratiti nečiju porodicu ili dom, ali ima snagu da na jednom mjestu okupi sve ljude koji žele,na bilo koji način pomoći Merimi, njenom bratu, ocu i zajedno se sa njima boriti za život", naveli su bendovi na stranici događaja na Facebooku.

Ulaz košta 5KM, a sav prihod bit će uplaćen Merimi na račun. Dobrodošle su i donacije u vidu odjeće i kućnih potrepština. U backstageu će 9. maja biti ekipa koja će pakovati i sortirati donacije, a poželjno je da građani doniraju mušku odjeću veličine XL, pantalone 54 i 56, te cipele brojeva 45 i 46. Za donacije većih stvari, poput frižidera, kauča i slično, javite se nekome od organizatora kako bi se dogovorili