Nove nade, nove snage
0

FOTO / Sarajevski bendovi 28. januara u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Drugi krug pop-rock kvalifikacija u okviru festivala "Nove nade, nove snage" bit će održan 28. januara u sarajevskom Domu mladih.
Grupa Bosnische Post
Grupa Bosnische Post
Ovom prilikom će se predstaviti bendovi sarajevske demo pop-rock scene: Bosniche Post, Arhe, Sabur, Brainchain i Merlina Hadžimešić & Band. Specijalni gost je grupa Blavors.

Prve kvalifikacije za ovu amatersku rock and roll radionicu su održane 24. decembra prošle godine u sarajevskom Domu mladih gdje se predstavilo šest demo bendova. Prema ocjeni stručnog žirija i glasovima publike, pobjednici idu ditektno u finale koje će biti održano u maju, a vicešampioni u aprilsko polufinale ovog festivala. Finalisti prvih kvalifikacija su grupe Futavci i Orion, dok su se u polufinale plasirali Bihuzur i OHM. Kvalifikacije će biti održavane jednom mjesečno koncertnim nastupima i to svake posljednje subote u mjesecu do marta ove godine, nakon čega slijede aprilsko polufinale i majsko superfinale.

Blavorsi će biti specijalni gosti
Blavorsi će biti specijalni gosti
Za učešće na ovom festivalu, odnosno nastupajućim kvalifikacijama, treba dostaviti demo snimak tri autroske pjesme (u konkurenciji autorskih radova) ili tri pjesme "cover" obrade nekih drugih autora (u konkurenciji za najboljeg izvođača). Sve informacije možete dobiti na telefon 033 445 777, a svoje demo snimke možete dostaviti svakog utorka i srijede u Domu mladih ili poslati poštom na adresu Dom mladih, Terezija bb, 71000 Sarajevo (sa naznakom za 10. festival pop-rock grupa BiH "Nove nade, nove snage").