Muzika
83

Sarajevski bend The Last Location na Omladinskom festivalu u Subotici

Klix.ba
Bend The Last Location će 8. novembra nastupiti na internacionalnom Festivalu Omladina u Subotici u Srbiji.

Bend će predstaviti svoju pjesmu "Ti odlaziš" koja je svrstana među 12 najboljih od preko 100 pjesama i izvođača iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Turske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

"Nastup na ovom festivalu je za nas svojevrsno priznanje i potvrda kvaliteta onoga što mi radimo s obzirom na to da se radi o festivalu koji ima veliki historijski značaj u razvoju muzičke scene na ovim prostorima. Žiri koji je odabrao našu pjesmu na čelu sa Kornelijem Kovačem daje poseban značaj ovom festivalu jer se radi o velikanu muzike sa prostora Balkana", kažu članovi benda.

Na omladinskom festivalu u Subotici dosad su nastupili mnogi autori i izvođači koji su činili okosnicu jugoslovenske pop i rock scene. Iz Subotice su na svoj zvjezdani muzički put krenuli Zdenko Runjić, Kemal Monteno, Jadranka Stojaković, Kornelije Kovač, Đorđe Novković, Ivica Percl, Dalibor Brun, Josipa Lisac, Bora Đorđević i rock grupe kao što su Indexi, Lutajuća srca, Piloti, Lačni Franz, KUD Idijoti, Majke, Laufer, Galija.

Momci iz benda The Last Location će dan ranije, u petak, 7. novembra u Beogradu biti gosti u popularnoj emisiji "Druga strana računara" na talasima Radija Beograd 1.