Stiže "Olimpijka"
122

Sarajevski bend Pank Flojd 29. novembra objavljuje novi album

E. Sk.
Nakon što su u aprilu predstavili novi spot pod nazivom "From Sarajevo to Santiago", poznato je i kada će biti objavljen novi album sarajevske grupe Pank Flojd.

Kako su kazali momci iz benda Pank Flojd novi album će izaći 29. novembra, a radni naziv albuma je "Olimpijka". Osim toga, na novom materijalu ima nekoliko saradnji, ali nisu željeli otkrivati s kim su sarađivali, kako bi to ostalo iznenađenje za publiku.

Produkciju albuma potpisuje Simon Rojas Hoces frontmen čileanskog banda The ReAktion, dok cover art albuma potpisuje Adnan Ćelahmetović.

Ovaj mladi sarajevski sastav nastao je krajem 2016. godine. Šestorici mladića cilj je bio da vrate stari osjećaj za pankom za koji smatraju da polako izumire u našem gradu.

Pank Flojd kaže da im muziku inspirišu sarajevski duh i energija grada. Krajem marta 2017. godine ostala su samo četiri člana ovog benda i momci su bili u potrazi drugim pjevačem i drugim gitaristom. No, uprkos ovim promjenama u bendu, opstali su i uskoro objavljuju "Olimpijku".