Muzika
40

Sarajevski bend Divanhana svojim sevdahom oduševio Zagrepčane

Klix.ba
Sarajevski world music ansambl Divanhana sinoć je održao svoj premijerni promotivni koncert ispred zagrebačke publike u prostoru Vip cluba, na Trgu bana Jelačića u sklopu kojeg je predstavljao i svoj aktualni album "Bilješke iz Šestice".

Publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila popularno zagrebačko okupljalište intelektualaca, umjetnika i posebno ljubitelja jazza, Vip club, uživala je u sevdalinkama i tradicionalnim kompozicijama s područja Balkana koje ovaj sarajevski world music bend izvodi u novim aranžmanima, s primjesama jazza i popa. Tako su posjetitelji jučerašnjeg koncerta Divanhane imali prilike čuti obrade tradicionalnih pjesama "Sejdefu majka buđaše", "Grana od bora", "Kradem ti se u večeri", "Crven fesić", "Ciganka sam mala" i mnoge druge.

"Mi smo sevdalinku prilagodili vremenu u kojem živimo i naša publika odlično prihvaća naš moderan pristup sevdahu", naglasio je sinoć Neven Tunjić, pijanist benda Divanhana, uz kojeg Divanhanu čini još osam muzičara.

Zagrebačka je publika posebno emotivno reagirala na vokal mlade pjevačice Divanhane Leile Ćatić koja je briljirala na samoj završnici koncerta s a capella izvedbom sevdalinke "Jutros mi je ruža procvjetala".

Uz neizostavnu sevdalinku "Zvijezda tjera mjeseca", publika je na bisu s bendom u glas otpjevala i pjesmu "Ajde Jano".

Inače, Divanhana je nakon zagrebačkog nastupa nastavila s koncertnom turnejom u Austriji, gdje večeras nastupa u sklopu manifestacije "wiener sevdah" u Beču, a u sklopu promocije u Zagrebu, najavili su da će ih hrvatska publika imati prilike ponovno čuti u Osijeku, u prostoru Kina Europa u terminu 11. decembra 2014.