|

Sarajevski bend Corbansick premijerno predstavlja album "Shattered Skin"

Sarajevski bend Corbansick premijerno predstavlja album "Shattered Skin"
144
Piše: L. Č.
13.4.2015. u 13:57
0
komentara
144

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Nakon skoro deset godina postojanja u ovoj postavi i jednog izdanja iza sebe, EP-a "Another Nobody" iz 2010. godine, sarajevski bend Corbansick premijerno predstavlja svoj prvi "full lenght" album pod nazivom "Shattered Skin".
Promocija albuma će biti održana u petak, 17. aprila, u sarajevskom rock klubu Kaktus, a gosti na promociji će biti goraždanski CacaFuego i hadžićki Dozer.

Na albumu se nalazi osam pjesama koje su nastajale u periodu od 2011. do 2013. godine u Skirlibaba Studiju, a materijal je snimao, miksao i producirao Dragan Jakubović, tonac benda Dubioza Kolektiv. Za vizuelni identitet CD-a odgovoran je Emir Vejzović – Heavy Rain Design iz Sarajeva.

Na albumu su svirali Feđa Šehić (gitara), Muhamed Mulaosmanović (bas) i Dino Osmić (bubanj), a za sve vokalne dionice i tekstove zadužen je pjevač benda Ensar Bistrivoda.

Kako kažu članovi benda, tekstovi sa novog albuma govore o čovjeku i svemu onome što ga može zadesiti u ovom krakom vremenu na ovoj planeti.


Neka od muzičkih imena koja su imala najveći utjecaj na zvuk i stvaranje benda Corbansick su Rage Against The Machine, Alice in Chains, Down, Clutch, Deftones, Tool i dr. Ipak, članovi benda za sebe kažu kako se nikad nisu ograničavali i težili tome da zvuče na određen način.

U stvaranju su, kako kažu, uvijek eksperimentisali i radili ono što je u tom momentu "leglo" i zadovoljavalo želje samog benda, a pjesme su nastajale iz "jam sesija" na probama.

"Želimo svirati bez biranja žanrovske 'kutije' u koju ćemo biti svrstani, uz želju da kroz svoje stvaranje prenesemo svoje ideje i energiju na sve ljude i na taj ih način, bar dok muzika traje, odvedemo na neko bolje mjesto", poručuju momci.

Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.