Muzika
144

Sarajevski bend Corbansick premijerno predstavlja album "Shattered Skin"

Piše: L. Č.
Nakon skoro deset godina postojanja u ovoj postavi i jednog izdanja iza sebe, EP-a "Another Nobody" iz 2010. godine, sarajevski bend Corbansick premijerno predstavlja svoj prvi "full lenght" album pod nazivom "Shattered Skin".

Promocija albuma će biti održana u petak, 17. aprila, u sarajevskom rock klubu Kaktus, a gosti na promociji će biti goraždanski CacaFuego i hadžićki Dozer.

Na albumu se nalazi osam pjesama koje su nastajale u periodu od 2011. do 2013. godine u Skirlibaba Studiju, a materijal je snimao, miksao i producirao Dragan Jakubović, tonac benda Dubioza Kolektiv. Za vizuelni identitet CD-a odgovoran je Emir Vejzović – Heavy Rain Design iz Sarajeva.

Na albumu su svirali Feđa Šehić (gitara), Muhamed Mulaosmanović (bas) i Dino Osmić (bubanj), a za sve vokalne dionice i tekstove zadužen je pjevač benda Ensar Bistrivoda.

Kako kažu članovi benda, tekstovi sa novog albuma govore o čovjeku i svemu onome što ga može zadesiti u ovom krakom vremenu na ovoj planeti.

Neka od muzičkih imena koja su imala najveći utjecaj na zvuk i stvaranje benda Corbansick su Rage Against The Machine, Alice in Chains, Down, Clutch, Deftones, Tool i dr. Ipak, članovi benda za sebe kažu kako se nikad nisu ograničavali i težili tome da zvuče na određen način.

U stvaranju su, kako kažu, uvijek eksperimentisali i radili ono što je u tom momentu "leglo" i zadovoljavalo želje samog benda, a pjesme su nastajale iz "jam sesija" na probama.

"Želimo svirati bez biranja žanrovske 'kutije' u koju ćemo biti svrstani, uz želju da kroz svoje stvaranje prenesemo svoje ideje i energiju na sve ljude i na taj ih način, bar dok muzika traje, odvedemo na neko bolje mjesto", poručuju momci.