Indexi i prijatelji
262

Sarajevska publika uživala u bezvremenskim hitovima kultne grupe Indexi

Piše: L. K.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Ljubitelji kultne sarajevske grupe Indexi uživali su večeras u koncertu "Indexi i prijatelji - Da sam ja netko" koji je u njihovu čast održan u sarajevskom Domu mladih.

Svirali su nekadašnji članovi kultnih Indexa - Fadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara) koji su zbog ovog koncerta doputovali u Sarajevo.

Branko Đurić Đuro, Goran Karan, Neno Belan, Mladen Vojičić Tifa, Dado Topić, Giuliano, Boris Novković, Dejan Cukić, Jasna Gospić-Sparavalo i Amel Ćurić pjevali su pred punim Domom mladih bezvremenske hitove Indexa kao što su "Da sam ja netko", "Sanjam", "Bacila je sve niz rijeku", "Sve ove godine", "Svijet u kojem živim", "U jednim plavim očima" i "Plima".

U njihovim izvedbama uživali su i oni koji su odrastali uz ove pjesme, ali i mlađe generacije koje su uglas s izvođačima pjevali hitove Indexa. Bitno je naglasiti da se u publici nije mogao vidjeti skoro nijedan mobitel, te se u sali mogla osjetiti jugonostalgična atmosfera.

Branko Đurić se prisjetio članova grupe Indexi koji više nisu sa nama, na što je publika odgovorila kroz oblik najdubljeg poštovanja, te sa gromoglasnim aplauzom na nogama.

"Mi smo u backstageu shvatili da smo rođeni u istoj državi, a raspadom te države večeras imamo nastup međunarodnih zvijezda", rekao je Đuro, na šta je publika odgovorila smijehom.

Priča o ovom kultnom sarajevskom bendu nastavlja se sutra u zagrebačkoj dvorani "Vatroslav Lisinski", a za dva dana u njihovim stihovima uživat će beogradska publika.