Muzika
0

Sarajevska grupa Sikter održala oproštajni koncert uživo u studiju BHRT-a

Klix.ba
Sarajevska alternativna rock grupa Sikter osnovana 1992. godine održala je sinoć u punom Studiju 2 BHRT-a oproštajni koncert koji će više od 400 posjetilaca i ljubitelja ove kultne grupe sigurno dugo pamtiti.

Sikter je tokom devedestominutnog koncerta u krcatom Studiju 2 dao 101 posto svog kapaciteta.

Publika je uživala u najvećim hitovima i novim aranžmanima, ali i velikoj energiji koju nosi ovaj sastav.

Mnogi kažu da je ovo bio jedan od najboljih live nastupa Siktera, a publika je to potvrdila gromoglasnim aplauzom i sjajnim feedbackom.

Gosti na koncertu bili su sjajna Dunja Galineo Kajević, Dušan Vranić Duco, Mirela Laković i sarajevski majstor muzike, multi instrumentalist, kompozitor Jadranko Dado Džihan, starijoj publici još poznat kao nekadašnji klavijaturista "Zabranjenog pušenja" i jedan od "Nadrealista".

Sikter je svoju veliku popularnost postigao upravo muzičkim hitovima, sjajnim aranžmanima i "živom svirkom" u kojoj su svi uživali prisutni na koncertu u Studiju 2 (studiju Esad Arnautalić).

Svoju transformaciju Sikter je od nastanka 1990. doživio nekoliko puta, ali su u suštini ostali dosljedni više muzičkih stilova poput soula, funka i rock and rolla.

Emotivni nastup grupa Sikter je održala i za slušaoce BH radija 1 koji su pratili koncert u direktnom prijenosu.

BH Radio 1 realizira direktne prijenose svih koncerata iz Studija 2, dok BHT 1 snima i kasnije ih emitira. Drugi koncert iz serije Studio 2 Live bio je nastup Erogenih Zona (snimljen 26. aprila 2016.), a gledaoci će ga u programu BHT 1 moći pratiti 9. februara 2017. Za posljednju sedmicu februara 2017. iz Muzičke produkcije BHRT-a najavljuju promociju novog albuma i koncert popularne grupe Regina.