Rad na autorskim projektima
0

Sarajevska grupa Puls uskoro objavljuje spot za pjesmu "Klasje"

Klix.ba
Sarajevska grupa Puls, koja je donedavno nastupala pod imenom Feedback, pažnju na sebe je skrenula pojavljivanjem na tv-showu Rat Bendova u produkciji OBN TV.

Međutim, treba reći da članovi grupe ni u kom slučaju nisu novi, ni nepoznati na estradi. Oni su u proteklih 15 godina radili kao prateći, koncertni i studijski muzičari mnogih zvijezda, kako iz BiH, tako i iz regije.

Dovoljno je spomenuti imena Dine Merlina, Halida Bešlića, Hanke Paldum, Tonija Cetinskog, Tošeta Proeskog, SMS, pa da bude jasno o kakvim se muzičarima radi.

Članovi grupe su Adis Škaljo, Enadin Ombašić Nino, Enes Mujić i Mišo Čirko.

Početkom 2012. grupa odlučuje da je vrijeme da se okrene autorskom radu i uz promjenu imena snima prvi singl, pod imenom "Klasje", autora Nevena Tunjića (Divanhana) i Lejle Adilović-Terović.

Pjesma je snimana u studiju CSI u Sarajevo, a uz članove grupe, u radu na pjesmi su sudjelovali brojni saradnici i prijatelji, za aranžman je bio zadužen Almir Buza, koji je također nekadašnji član benda, zatim vlasnici CSI studija Hamza Ražnatović i Zenan Šahinović iz grupe Magbeth, a za dobar zvuk glavni "krivac" je legendarni Mufid Kosović, a prateće vokale su pjevali i Alen Lemešević i Ivan Horvat.

Prije nekoliko dana bend je počeo s radom na spotu, a za snimanje je zadužena Hayat produkcija.

Promocija spota se očekuje uskoro, a članovi grupe najavljuju da na ovome neće stati, te da na promociji spota za pjesmu "Klasje" namjeravaju također promovisati svoj naredni singl.