Novo iz podmornice
190

Sarajevska grupa Hibrid, etc. izdala novi album "Na pola puta"

A. B.
Foto: Hibrid, etc
Foto: Hibrid, etc
Izdavačka kuća Podmornica zaranja duboko u Hibridov introspektivni svijet i donosi njegov drugi album, nazvan "Na pola Puta". Album potpisuje zajedno sa svojim ranijim saradnikom, gitaristom Adnanom Salihovićem, pod etiketom "Hibrid, Etc".

S paletom od 12 gostujućih muzičara, album nosi 11 pjesama isprepletenih u različitim muzičkim žanrovima. Nakon prvog albuma, koji je objavljen 2017. i koji je bio prepoznat kao nešto drugačije na regionalnoj sceni, ovaj put slušamo kombinaciju vokalne i instrumentalne muzike, elektronskih i akustičnih instrumenata i prepoznajemo jedinstvenu atmosferu Hibrid, etc. muzike, ovaj put obogaćenu novim uticajima.

Gosti na albumu su Sara Renar, malbeku - Belma Zvizdić, Naomi Druskić, Amila Tabaković, Sasa Peševski - Pećipaja, Edin Baljić, Harisa, Enida Delimustafić, Rej Popović - Čovjekoliki Reper (vokali), Melika Hadzić i Jelisaveta Sćelović Gluvić (violine), Amela Frljučkić (Harmonika), Naomi Druskić (klavir), Nađa Čardžić (aaksofon), a produkciju muzike potpisuje Dino Aganović, te gitare Adnan Salihović.

Foto: Hibrid, etc
Foto: Hibrid, etc

Dizajn omota albuma radila je Emina Lagumdžija, video animacije Nemanja Popović, mastering Robert Trifunović, a mix Dino Aganović.

Iz Podmornice ponosno ističu da je u izvršnoj produkciji albuma i video spotova učestvovalo preko 30 domaćih umjetnika, što ovaj album i cjelokupni projekt čini posebnim.

Jako sam sretan i ponosan na cijelokupni projekt i album, te mi je veliko zadovoljstvo bilo surađivati sa ovako talentovanim ljudima radeći ono što najviše volim - muziku! Realizacija albuma trajala je 3 godine a ovom prilikom se moram zahvaliti i svima koji su bili samnom na ovom putovanju - kaže Dino Aganović.

Podržati domaće muzičare možete kupovinom albuma, koji je dostupan na svim digitalnim platformama kao što su Bandcamp, Deezer, Spotify, Apple Music, a CD je moguće kupiti putem Bandcamp-a ili u knjižari Buybook i Boardroom-u u Sarajevu.

Foto: Hibrid, etc
Foto: Hibrid, etc

Album "Na pola puta" objavljen je pod etiketom domaće online izdavačke kuće Podmornica koja već drugu godinu promoviše domaće nezavisne i eksperimentalne muzičare.

Podmornica je poznata kao podetiketa Submarine Vibes, domaće izdavačke kuće elektronske muzike koja je u proteklih 5 godine objavila preko 70 izdanja kroz koja je predstavila preko 150 producenata iz cijelog svijeta.