Muzika
20

Sarajevo Sevdah Fest u BKC-u

Klix.ba
Još deset dana nas dijeli od drugog Sarajevo Sevdah Festa. Na ovogodišnjem festivalu publici će se predstaviti jedni od najboljih i najinteresantnijih muzičara iz Bosne i Hercegovine i regije.

Posjetitelji će imati priliku uživati u našoj tradicionalnoj muzici na tri različite lokacije tokom trajanja festivala.

Glavni program će se odvijati na sceni Bosanskog kulturnog centra, gdje će nastupiti trenutno najveće zvijezde sevdalinke, koje njeguju novi zvuk sevdalinke u fuziji sa drugim muzičkim pravcima. Na popratnom program u Art kući sevdaha posjetitelji će uživati u tradicionalnim izvedbama najljepših sevdalinki uz saz, a svi zainteresovani mogu prisustvovati i interaktivnim muzičkim radionicama u Maloj pivnici Sarajevo.

Na glavnom stageu u Bosanskom kulturnom centru će nastupiti: Amira Medunjanin, Vasilisa, Damir Imamović, Divanhana, Sarajevo Jazz Guerilla, Electric Sevdah Group featuring Marija Šestić i Sevdi Mustafa bend.

U Art kući Sevdaha će nastupiti: Avdo Lemeš, Ćamil Metiljević, Šukrija Trako, prof. Beridan, Vesna Hadžić, Andrija Stevanić i Sejo Pitić.

Karte su u prodaji do 31. maja i koštaju 10 KM, a za vrijeme tfestivala 15 KM. Svi zainteresovani karte mogu kupiti na blagajni BKC-a i putem internet-stranice www.kupikartu.ba.

Za kompletan program Sarajevo Sevdah Festa posjetite oficijelnu web-stranicu www.sarajevosevdahfest.ba.