Muzika
57

Sarajevo Metal Fest 2014. sutra u sarajevskoj Slogi

Klix.ba
U srijedu, 13. augusta, u klubu Sloga (Cinemas) u Sarajevu održat će se peto izdanje najdugovječnijeg bh. muzičkog festivala posvećenog heavy metal kulturi, Sarajevo Metal Festa.
Sarajevo Metal Fest 2014. ugostit će bendove iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

Headlineri ovogodišnjeg izdanja festivala su baltimorski death metal grinderi Misery Index. Osnovani 2001. godine. Misery Index plijeni pažnju u metal svijetu fantastičnim albumima. Svirali su na svim velikim svjetskim festivalima od Amerike do Azije, a 2014. godine izdavačka kuća Season of Mist objavila je njihov novi album "The Killing Gods" koji je oduševio i publiku i kritiku.

Varaždinski hardcore/metalcore sastav Life in Peril poznat je i omiljen među mlađim generacijama ljubitelja žestokog zvuka. Ovaj energični sastav je 2013. godine snimio album "Wings of Perdition" koji je objavila izdavačka kuća Geenger Records.

Sarajevo Metal Fest 2014. definitivno je u znaku podrške i promocije domaćih metal snaga; domaćini Sarajevo Metal Festa 2014. bit će sarajevski hardcore/metal bend Shipwrecked. Predstavnici mostarske scene bit će Mother's Chainsaw koji na fascinantan način kombiniraju elemente thrasha i sludgea. Tuzlanski death metal kvartet ToxicDeath stiže kao poslastica za sve ljubitelje death metala, dok će hadžićko-sarajevski Dozër donijeti dašak energičnog metalpunka, te svojim nastupom dati i jednu suptilnu notu rock'n'rolla cijelom dešavanju.

Karte se mogu uzeti samo na blagajni kluba Sloga. Vrata kluba se otvaraju u 19:30 sati, a prvi bend izlazi na binu u 20 sati. Organizatori napominju da će zbog organizacije i velikog broja učesnika cijelo dešavanje početi na vrijeme.