Muzika
281

"Sarajevo Guitar Quartet" treći na festivalu u Omišu

Klix.ba
Na tradicionalnom "Omiš Guitar Festu" nastupio je i "Sarajevo Guitar Quartet", kojeg su sačinjavaju Ammar Biser, Tarik Kamarić, Adnan Alagić i Vedran Vujica, studenti Muzičke akademije iz Sarajeva u klasi profesora Djanija Šehua.

U veoma jakoj konkurenciji uz učešće brojnih muzičara iz cijele Evrope i Japana mladi "Sarajevo Guitar Quartet" osvojio je treće mjesto, iza danskog dua "Aros Guitar Duo Nikkel Egelund & Simon Wildau" i francuskog "Mandala Quarteta".

"Sarajevo Guitar Quartet" je mladi ansambl, koji je do sada zabilježio nekoliko uspješnih nastupa na takmičenjima, bili su prvi na "Sarajevo Internacional Guitar Festu" u najstarijoj kategoriji, zatim su osvojili specijalnu nagradu na Federalnom takmičenju gitarista u Sarajevu, a imali su zapažene nastupe u Zenici, Bošnjačkom institutu Sarajevu, na Ilidži i Akademiji u Istočnom Sarajevu.

Radi se o mladim umjetnicima koji će uskoro nastaviti sa koncertnim aktivnostima, već 12.maja imaju novi nastup u crkvi "Presvetog Trojstva" na Dolac Malti u Sarajevu, i kasnije u nekim gradovima u Bosni i Hercegovini.