Muzika
15

Sara Renar dolazi u Sarajevo

Klix.ba
Sara Renar, kantautorica iz Zagreba, premijerno će nastupiti u Sarajevu 12. marta u novootvorenom La Kultur centru (prostor bivšeg Haga poznatijem po eventima Mucha Lucha).

Sara Renar se dugi niz godina bavi muzikom, a svojim jedinstvenim live nastupom očarala je publiku širom regije i na sebe skrenula pažnju kao jedna od nadolazećih zvijezda alternativne regionalne scene.

Sara iza sebe ima jedan album "Djeca" i EP "Jesen", te je prošlogodišnja dobitnica prestižne diskografske nagrade” Porin” za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Svoj nastup imala je I na svjetski poznatom Youtube kanalu Balcon TV a Sarina pjesma Jesen domaćoj publici je predstavljena audio i video remixom sarajevskog producenta Hibrida.

Organizator koncerta je projekat Podmornica, koji se od ove godine posvećuje realizaciji koncerata eksperimentalne i alternativne muzike, te pruža podršku domaćim muzičarima i umjetnicima.

Uz Saru Renar, na prvom koncetu Podmornice predstavit će se i umjetnici domaće scene, a full line up i ostale informacije o koncertu će uskoro biti objavljene putem oficijelnog Facebook pagea.