O muzici i gorućim temama
22

Sara Jo predstavlja novi singl "Kaži mi": Zasitila sam se agresivnosti

E. Sk.
Nakon singlova "Bez sna" i "Mili, mili", srbijanska pop zvijezda Sara Jovanović, poznatija kao Sara Jo objavila je novu pjesmu "Kaži mi" koju je promovirala uživo na Instagramu.

Sarini pratioci tako su mogli da čuju uključenja njenih prijatelja i saradnika, i da po prvi put prisustvuju njenoj promociji. Odmah nakon toga, pjesma je objavljena i na YouTubeu.

Spot za pjesmu "Kaži mi" ova atraktivna pjevačica je prethodnih dana najavljivala kroz fotografije i kratke snimke, a publika je sada konačno u prilici da vidi sve ono na čemu je vrijedno radila prethodnih mjeseci.

Sa Sarom smo razgovarali na dan premijere, kada nam je otkrila o čemu govori novi singl, kako provodi vrijeme u izolaciji te koliko se na posao pjevača odrazila pandemija koronavirusa i na koji način.

Ipak, razgovor za Klix.ba počeli smo s vedrijim temama.

"Novi singl snimljen je početkom godine, a spot u februaru. Kao i moji prethodni singlovi i pjesma 'Kaži mi' nastala je u Bassivity studiju u Beogradu. Muziku i tekst potpisuje sjajni Nikola Kirćanski Kei. Naši sati provedeni u studiju do sada su uvijek rezultirati uspjehom, nadam se da će tako biti i ovaj put. S obzirom na to da sam se zasitila agresivnijeg pristupa u pjesmama, poželjela sam da ovaj put pružimo publici potpuno drugačiji vajb, lagan i nježan, a u isto vrijeme upečatljiv i senzualan. Oduvijek sam željela da imam spot sa zahtjevnom plesnom koreografijom, u čemu mi je pomogao sjajni plesač iz Slovenije, moj partner u spotu, Žiga Sotlar", govori Sara.

Predstavljanje pjesme planirano je za mart, no s obzirom na novonastalu situaciju ona je ipak publici predstavljena danas.

"S obzirom na novonastalu situaciju, smatrali smo da bi u tom trenutku fokus trebalo isključivo da bude na brizi o tome kako da zaštitimo zdravlje i da je glavni cilj podizanje svijesti o problemu kako bi posljedice bile manje fatalne. S druge strane, bilo nam je jasno da će u nekom trenutku ljudima biti prijeko potreban sadržaj zabavnog karaktera. Nadam se da će im ova pjesma pružiti neki vid zabave, da će ih pokrenuti i da će zaživjeti čak u ovim uslovima", govori pjevačica.

Na pitanje kako provodi vrijeme i izolaciji, kaže nam da se trudi da bude korisna.

"Trudim se da vrijeme u izolaciji provedem kvalitetno, radeći sve ono što inače ne stižem, usljed prebrzog tempa svakodnevnog života", priznaje.

Mada joj je u mlađim danima gluma bila jako zanimaljiva, Sara se ipak opredjelila za scenu i sve ono što estradni život sa sobom nosi.

"Istina je da je ples moja prva ljubav, a onda pjevanje. Gluma je nekako pratila moj dosadašnji put, imala sam priliku da se oprobam kao glumica u mjuziklu 'Pepeljuga', ali i na televiziji u seriji 'Sinđelići'. Muzika je ono što me pokreće i mislim da tu mogu da dam najviše od sebe. Ipak, podjednako mi je važan i scenski nastup. U budućnosti bih voljela da prva pomisao na mene bude dobar performans", iskrena je pjevačica.

Goruća tema trenutno je u cijelom svijetu koronavirus i kriza u kojoj su se našli svi pa i estradni umjetnici.

"Mislim da može lako da se pretpostavi odgovor, s obzirom na to da se čini da ovaj problem neće zaobići nikoga. Nastupi su već sada stopirani sedmicama i pitanje je kada će se desiti prva velika okupljanja, ali čak i u ovakvim uslovima pokušavam da sagledam situaciju na drugačiji način i da shvatim kakvu poruku bi trebalo da izvučemo iz svega ovoga", komentira Sara.