Spektakl na Vlašiću
78

Šankanje X: Trodnevni spektakl uz regionalne zvijezde počinje za šest dana

Klix.ba
Za šest dana na planini Vlašić počinje jedan od najvećih zimskih festivala u regionu, popularno Šankanje koje ove godine obilježava svoju desetu godišnjicu, a pored trodnevnog spektakla i dešavanja za sve generacije, s ovim festivalom će tradicionalno biti otvorena i zimska turistička sezona na Vlašiću.

Specijalni gosti na ovogodišnjem jubilarnom izdanju Šankanja 2021 na main stage arene su regionalne zvijezde: Saša Matić, Milica Pavlović, Nataša Bekvalac i Amel Ćurić, a osim njih za fenomenalnu atmosferu će biti zaduženi i trojka iz grada soli Frenkie, Kontra i Indigo kao i poznati regionalni DJ-evi koji obećavaju zabavu do jutarnjih sati.

"Jubilarnu desetu godinu zaredom od 10. do 12. decembra Vlašić će biti centar fenomenalne zabave, druženja, muzičkih dešavanja, sportskih aktivnosti u magičnom ambijentu jedne od najljepših planina u Bosni i Hercegovini. I ove godine nam stižu zvijezde koje pune arene, te imaju ogromnu bazu fanova širom regije. Pored samih koncerata, mi smo zaista priredili aktivnosti za cijelu porodicu i sve uzraste tokom festivala - od podjele paketića najmlađima, skijanja i sankanja, dnevnih žurki i već pomenutih nastupa muzičara. Pripremite vašu zimsku opremu, jer i ove godine zima počinje kada mi kažemo", poručili su organizatori iz SolAzura.

Svečano otvaranje zimske turističke sezone i festivala počinje u petak 10. decembra, nakon čega će se prisutni moći zagrijati na Warm-up zabavi u hotelu Blanca i hotelu Pahuljica, a navečer uživati u spektakularnom koncertu. Drugi dan je predviđen za sjajne igre bez granica i mnoga iznenađenja za sve generacije te popodnevne žurke. Koncerti i nastupi u SolAzur Areni i na Stageu počinju u 22 sata.

"Već 90 posto aranžmana za Šankanje koji uključuju smještaj su rasprodani još u pretprodaji, zato pozivamo sve one koji su planirali doći na Vlašić da izvrše rezervaciju što prije, i iskoriste posljednja mjesta. Naravno, pozivamo i sve građane koji nemaju smještaj da nam se pridruže na dnevnim i noćnim žurkama. Ulaznice u formi narukvica će se moći kupiti na Vlašiću u uredu turističke zajednice Srednjobosanskog kantona tokom festivala", dodaju organizatori.

S obzirom na još uvijek aktuelne mjere protiv pandemije koronavirusa, organizatori su istakli da će sve mjere biti ispoštovane te da je sigurnost posjetilaca prioritet.

Sve informacije o Šankanju možete pronaći u poslovnicama agencije SolAzur & Buena Vista, ili na slijedećem linku