Muzika
0

Sanelu Redžiću prvo mjesto na Gitar Festu

Sarajevo-x.com
Mladi bh. gitarista Sanel Redžić osvojio je prvo mjesto na upravo završenom Gitar Festu u Banjoj Luci. Ovo međunarodno takmičenje koje se održava već drugu godinu zaredom, okupilo je u Banjoj Luci od 8. do 11. novembra više od šezdeset gitarista.

Sanel je prvo mjesto osvojio u kategoriji do 35 godina, za šta je nagrađen vrijednom gitarom koju je izradio Banjalučanin Zoran Kuvač. Naš mladi gitarista će, kako je najavljeno, na narednom Gitar Festu 2008. godine održati samostalni koncert.

Redžić od početka prošlog mjeseca studira na Muzičkom konzervatoriju u Weimaru u Njemačkoj, a 2. decembra u Bernu u Švicarskoj održat će koncert na tamošnjem festivalu gitare. Osim toga, Redžić je zbog svojih dosadašnjih uspjeha pozvan da u Bernu održi masterclass mladim gitaristima koji iz Evrope dolaze na prestižni festival.

Bh. gitarista je svoj prvi album objavio u aprilu ove godine za izdavačku kuću Gramofon. Producent albuma bio je Edin Zubčević, dok koprodukciju potpisuje Predrag Stanković. Isti tim radi i na Sanelovom novom albumu koji će biti objavljen tokom naredne godine.