|

Sanel Redžić u petak u muzičkom paviljonu

Sanel Redžić u petak u muzičkom paviljonu
0
S
Sarajevo-x.com
27.6.2006. u 16:59
0
komentara
0

dijeljenja
Sanel Redžić u petak u muzičkom paviljonu
U petak 30. juna u 20.00 u Atmejdan muzičkom paviljonu predstavit će se mladi gitarista Sanel Redžić.
Rođen je 1988. godine u Tuzli. Gitaru svira od svoje osme godine. Završio je osnovnu muzičku školu, a trenutno je učenik srednje muzičke škole u Tuzli u klasi profesora Predraga Stankovića. Pohađao je masterklase kod cijenjenih gitarista poput Anastasie Bardine, Zorana Kraišnika, Saše Dejanovića, Petra Saidla, Jorgosa Panetsosa, Thomasa Offermana, Denisa Azabagića.

Nastupao je u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Grčkoj, te zemljama regije, a na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojio je značajna priznanja, od kojih možemo izdvojiti dvije nagrade – drugu i specijalnu – osvojene ove godine na Četvrtom međunarodnom takmičenju gitarista Andres Segovia u Velbertu u Njemačkoj, te prvo mjesto osvojeno prošle godine na Forumu gitare u Beču.

Ovaj mladi gitarista kojeg po mišljenju muzičkih kritičara tek očekuju značajna muzička priznanja u petak u sarajevskom Atmejdanu izvest će zanimljiv repertoar kojeg će, između ostalog, činiti djela Domenica Scarlattija, Rolanda Dyensa, te Carla Domeniconija.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.