Sanel Marić Mara snimio pjesmu po tekstu Ive Andrića

Klix.ba
16.4.2019. u 10:18
96
5
Sanel Marić Mara snimio pjesmu po tekstu Ive Andrića
96
Sanel Marić Mara snimio pjesmu po tekstu Ive Andrića
Poznat po jedinstvenom spoju književnosti i muzike, mostarski kantautor Sanel Marić Mara, sprema novu pjesmu po tekstu bosanskohercegovačkog nobelovca Ive Andrića. Pjesma ''Pismo nikome'' je proteklih dana snimljena u studiju Pavarotti centra u Mostaru.
Nakon albuma ''Vasduh'', u kojima je uspješno obradio tekstove nekih od najvećih hercegovačkih pjesnika poput Alekse Šantića, A.B. Šimića i Maka Dizdara te albuma ''Kovilje'' u kojem je radio pjesme po tekstovima suvremenih pjesnika, došao je red na novi izazov.

"'Tekst pjesme 'Pismo nikome' je iz davne 1940-te još dok je Andrić boravio u Berlinu, privukao me je na prvo čitanje. Sve ono što osjećam sada u zemlji i vremenu u kojem živimo je kao nacrtano u ovoj pjesmi. Tekst je i ovaj put sam sebe ukonponovao", rekao je Sanel Marić.

Kako kaže Mara, inspiraciju za novi uradak po Andrićevoj pjesmi ''Pismo nikome'', dobio je u razgovoru s prijateljima iz Travnika koji su mu svojevremeno organizovali koncert u rodnoj kući Ive Andrića.

Na pjesmi je radila poznata ekipa muzičara: Dario Lukić (klavir), Đani Pervan (producent), Martin Hausler (klarinet), Marko Jakovljević (bass) te Jasmir Sljepčević (bubanj).

''I ovaj put smo uspjeli uokviriti jednu cjelinu i našu kulturnu scenu obogatiti za još jednu pjesmu jednog od najvećih književnika sa ovih prostora, Ivu Andrića", kazao je Mara ne krijući zadovoljstvo urađenim.
Rad na pjesmi je u završnoj fazi, a Andrićevo ''Pismo nikome'' u izvedbi Sanela Marića Mare, uskoro bi trebalo doći do slušatelja.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: