Majstor čežnje
169

Sanel Marić Mara nastupa u u jednoj od najpoznatijih koncertnih hala u Beču

Klix.ba
Bosanskohercegovački umjetnik i regionalna zvijezda indie scene Sanel Marić Mara predstavit će svoj rad u jednoj od najpoznatijih koncertnih hala ''Szene'' u Beču. Koncert muzičara kojeg su kritičari proglasili ''genijem iz sjene'' i ''majstorom čežnje'' bit će održan 20. aprila u organizaciji Bosansko-hercegovačke kulturne platforme (BHKP).

Riječ je o prvoj velikoj promociji Marinog posljednjeg albuma ''Kovilje'' izvan Bosne i Hercegovine, a na koncertnom repertoaru naći će se i većina pjesama sa albuma ''Vasduh'', svojevremenog albuma godine u BiH, proglašenog remek djelom poezije i muzike.

O interesu za Marin nastup svjedoči odabir lokacije. ''Szene'' je čuvena koncertna scena na kojoj se već preko 25 godina održavaju žive izvedbe vrhunskih austrijskih i internacionalnih muzičara. Predstojeći koncert bit će održan pod nazivom ''Sanel Marić Mara - Wiener Sevdah & Friends''.

''Biti će nam zadovoljstvo i ponos predstaviti naš rad i Bosnu i Hercegovinu u jednoj od najprestižnijih kulturnih prijestolnica, kakav je Beč. Ovim koncertom počinje nama jako bitna promocija posljednjeg Albuma 'Kovilje'. Zahvaljujući Kemalu Smajiću i njegovim radnim kolegama u BHKP Wiena, koji su osjetili ljepotu Kovilja i Vasduha, bit ćemo u prilici kako internacionalnoj publici tako i našim ljudima koji su tamo, pružiti cjelovečernji ugođaj uz miris sevdaha s albuma 'Vasduh' i novoobjavljenog albuma 'Kovilje''', izjavio je Mara.

Sanel Marić Mara jedinstvena je pojava na regionalnoj muzičkoj sceni. Njegov opus obuhvata četiri albuma, od kojih je najveću pažnju izazvao već kultni album "VaSduh". Sa posljednjim albumom ''Kovilje'', kroz 14 pjesama, Mara je dao glas savremenim pjesnicima u Bosni i Hercegovini. ''Kovilje'' je producirao Đani Pervan, a masterizovao ga Kai Blankenberg. Album je, nakon objavljivanja u Songtrustu (NY) u SAD-u, zabilježio iznenađujuće pozitivan prijem širom svijeta.