Praznik za dvoje
7

Sandi Cenov progovorio o prvom ljubavnom iskustvu

Klix.ba
Nakon pjesme "Dobra strano mog života", koju je za njega napisao Armin Šaković, hrvatski pjevač Sandi Cenov objavio je novi singl zanimljivog naziva "Praznik za dvoje".

Riječ je o autorskoj pjesmi u kojoj je Cenov progovorio o svom prvom ljubavnom iskustvu.

"Praznik za dvoje" je pjesma koju sam dosta dugo radio s proljećem u glavi. Radio sam je ove zime iščekujući proljeće i lijepo vrijeme. Međutim, znamo kakvo je bilo vrijeme u maju i jednostavno smo čekali lijepe dane, da konačno objavimo pjesmu", kaže Cenov.

Cijelu priču za koju je osim Sandija aranžerski i producentski zaslužan Igor Ivanović pjevač je zaokružio i spotom koji potpisuje njegov dugogodišnji saradnik Denis Miloš.

"Ovo je prava ljubavna pjesma, sjećanje na prvo ljubavno iskustvo, na prve poljupce koje svi pamtimo s osmijehom. Kao autora muzike i teksta nekako me najviše podsjeća na optimizam i na pozitivu za koju mi ljudi često znaju reći da je prisutna u pjesmi 'Sunce moje to si ti'. Tako da mi se čini da ova pjesma ima jednako takvu snagu optimizma i veličanja ljubavi i proljeća. Kako su kod mene prva ljubav i prvi poljupci bili davno, u ovom sam spotu pribjegao naratorskoj ulozi. Dvoje mladih doživljavaju prvu ljubav zajedno u spotu, ja samo pjevam", kaže Cenov.