Na muzičkoj sceni bio 40 godina
0

FOTO+VIDEO / Sahranjen Ljubiša Stojanović Luis

SRNA
(Foto: Hello!)
Na groblju "Zbeg" u Borči danas je sahranjen pjevač Ljubiša Stojanović Luis, koji je u nedjelju poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu između Bačke Topole i Novog Sada.

Komemoracija je održana u prisustvu članova porodice, prijatelja i kolega u Domu Sindikata, gdje je Luis prije 26 godina održao prvi solistički koncert, javljaju beogradski mediji.

Nesreća se dogodila u nedjelju u 4.30 sati, kada je vozač "chryslera" beogradskih registarskih oznaka, Ljubiša Stojanović, iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se sa automobilom "ford" mađarskih registarskih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog pravca.
Troje mađarskih državljana koji su se nalazili u automobilu teško je povrijeđeno, dok su tri osobe iz Stojanovićevog vozila zadobile lake tjelesne povrede.

Vozači su podlegli povredama na licu mjesta, a povrijeđeni su zbrinuti u Opštoj bolnici u Vrbasu.
Ljubiša Stojanović rođen je u Leskovcu 25. juna 1952. godine. Muzikom je počeo da se bavi od 1970. godine. Nadimak je dobio kada je imao devet godina, jer je uspješno izvodio pjesme Luisa Armstronga. Završio je srednju Muzičku školu u Nišu, a u Beogradu Fakultet muzičke umjetnosti.

Na muzičkoj sceni bio je prisutan 40 godina. Prepoznatljivog stila u svakom pogledu, u muzici je spajao tradiciju istočne i temperament južne Srbije.
Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom Ne kuni me, ne ruži me, majko, koji je uspješno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

Tvorac je mnogobrojnih hitova među kojima su Dunjo moja, Sve se osim tuge deli, Obriši suze, mala moja, Ciganski san, Opa, opa, Slike u oku... Zajedno sa srpskim bendom "Flamingosi", pobijedio je na Beoviziji 2006. godine sa pjesmom Ludi letnji ples.

Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro djece.