Okuplja se porodica
0

Sahrana Whitney Houston bi mogla biti kao Jacksonova

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon što je tijelo Whitney Houston dopremljeno u njen dom u New Jerseyju, sahrana će biti obavljena u narednih nekoliko dana. Kao što je bila i njena karijera i sahrana će biti senzacionalna.

Izvor iz porodice je za američku televiziju ABC potvrdio kako će se sva porodica i prijatelji okupiti u četvrtak, a u petak će biti održana komemoracija ovoj muzičkoj divi. Očekuje se da će doći oko 20.000 ljudi. Na pitanje da li će komemoracija biti velika kao što je bila Michaela Jacksona u Staples Centru 2009. godine, izvor je kazao kako će biti velika.

Mnogi članovi porodice Houston su napustili Los Angeles i krenuli prema New Jerseyju. Kćerka Bobbi Kristina, Ray Watson i mnogi drugi članovi porodice su već stigli u Garden State.

Prema ABC-u, pripreme za sahranu Whitney Houston obavit će pogrebna služba iz Whighama, ista ona koja je bila zadužena za sahranu njenog oca 2003. godine.

Dom Houstonovih nije daleko od baptsističke crkve New Hope u kojoj je Whitney počela pjevati. Njen otac John Houston je ukopan u groblju u Westfieldu te mnogi smatraju kako će pjevačica biti ukopana kraj njega.