Soul i jazz legenda
134

Sade nakon osam godina snimila novu pjesmu

Klix.ba
Sade Adu (Foto: EPA-EFE)
Sade Adu (Foto: EPA-EFE)
Legandarna britanska muzičarka i kantautorica Sade Adu snimila je novu pjesmu nakon osam godina pauze. "Flower of the Universe" snimljena je za nadolazeći film rediteljice Ave DuVernay pod nazivom "A Wrinkle In Time".

DuVernay je saradnju sa Sade podijelila s korisnicima Twittera koji su s velikim oduševljenjem dočekali ovu informaciju.

"Nikad nisam mislila kako će pristati na saradnju, ali ipak sam je pitala. Bila je veoma draga i darežljiva, prava božica. Zajedno smo započele putovanje koje nikada neću zaboraviti", napisala je DuVernay na Twitteru.

"Flower of the Universe" je pjesma s kojom se Sade vraća snimanju nakon osam godina. Ona je sa svojim bendom posljednji album naziva "Soldier of Love" snimila 2010. godine, a prije toga ima još pet studijskih albuma.

Nažalost, fanovi jazz i soul legende još nemaju priliku preslušati "Flower of the Universe", ali pjesma bi se uskoro trebala naći na svim internet muzičkim platformama.

Kako prenose američki mediji, pored Sade, u filmu "A Wrinkle In Time" naći će se i pjesme autora kao što su DJ Khaled, Demi Lovato, Sia, Kehlani i Chloe x Halle. Originalne kompozicije za film radit će Nijemac Ramin Djawadi, inače poznat po radu na megapopularnoj seriji "Game of Thrones".

Čarobna avantura "A Wrinkle in Time", čija radnja se zasniva na istoimenoj knjizi spisateljice Madeleine L'Engle, premijerno će se početi prikazivati u kinima 9. marta ove godine.