Muzika
0

Sa Čičkom na koncert teksaške trojke ZZ Top

Sarajevo-x.com
Doajeni planetarne muzičke scene i nesalomljivi teksaški hard rock bugie trio “ZZ Top” gostovat će 16. oktobra u Ljubljani, a 18. oktobra u beogradskoj Areni. 22. oktobra je njihov koncert u Skoplju, a sve to u okviru jesenje turneje "ZZ Top Double Down Live". Na spektakl u Beogradu možete otići organizovao iz BiH.

"ZZ Top" 20. oktobra ove godine objavljuje dvostruki DVD pod nazivom “Double Down Live” koji sadrži snimke sa nastupa održanih u periodu od 1980. do 2008. godine. Prvi DVD nosi naslov “Definitely Then”, a na njemu se nalaze 22 pjesme snimljene 1980. za vrijeme “Deguello” turneje u njemačkom Gurgahalleu u Essenu. Tada se snimalo za potrebe TV serije “Rockpalast”. Drugi disk, pod nazivom “Almost Now” sadrži snimke s različitih nastupa koje je bend održao prošle godine u San Franciscu, Las Vegasu i Palm Springsu.

Želimir Altarac Čičak, kao organizator odlaska na njihov beogradski koncert putem turističke agencije "Otas" ističe: "Ove untocheable teksaške bugie "momke" sam imao priliku vidjeti na djelu 24. oktobra 2002. godine u prepunom zagrebačkom Domu sportova, gdje su u svom bugie stilu i dvosatnom showu podsjetili na najznačajnije uspjehe i dobro razdrmali prisutne fanove raznolikih generacija, pristiglih iz mnogih krajolika naše regije kao i Italije, Mađarske, Austrije... Za očekivati je veliku bugie feštu u stilu ZZ Top i s obzirom na njihove godine ovu šansu ne treba propustiti."