U petak 28. jula
0

S.A.R.S. i Kiril Džajkovski druge večeri Desant Festivala nastupaju pokraj vodopada u Jajcu

N. C.
Druge večeri Desant Festivala, u petak, 28. jula će na sceni pokraj Plivskog vodopada snage udružiti energična grupa S.A.R.S. i ekipa okupljena oko fantastičnog DJ-a i producenta Kirila Džajkovskog.

Na Waterfall stage-u prvo će nastupiti grupa S.A.R.S, koja već skoro 20 godina "žari i pali" gdje god se pojavi. Opštepoznato je kako je njihov hit "Lutka" prvi izbor na brojnim vjenčanjima u regiji, a tu su i pjesme "Buđav Lebac", "Perspektiva", "Veruj mi", "Ratujemo ti i ja", "Klinka", "Praktična žena"...

Nastavak večeri donijet će nešto drugačiji zvuk, ali zasigurno odličnu energiju.

Kiril Džajkovski je DJ koji na maestralan način spaja elektronsku muziku sa tradicionalnim zvukovima i instrumentima Balkana. Jedan je od pionira elektronske muzike ovih prostora, nastupao je sa grupom „Leb i sol“, komponovao je muziku za brojne uspješne filmove... Njegov nastup u Jajcu upotpunit će odlični vokali TK Wonder i Roots Man i prateći muzičari.

Posebnu draž ovim koncertima dat će sam prostor pokraj Plivskog vodopada, koji svojom ljepotom zadivljuje već hiljadama godina, pa nema sumnje kako će nastupi ovih izvođača biti nezaboravan muzičko-vizuelni doživljaj.

Na ovogodišnjem Desant Festivalu u Jajcu nastupit će i grupa Mostar Sevdah Reunion (četvrtak, 27. juli), kao i čuveni američki DJ David Morales, uz pratnju dua After Affair, Nebs Jacka, Rajota i Machada (subota, 29. juli).

Više informacija o Desant Festivalu može se pronaći na web stranici www.desant.ba, a ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti na linku, kao i na prodajnim mjestima u samom Jajcu – Info centru Agencije Jajce, Hotelu Tourist ’98, Svemirko Pub-u i Studiu Orbi. Desant Festival, koji se od 2020. godine dešava u kraljevskom gradu Jajcu, osmišljen je kao događaj koji u prvi plan ističe značaj i ljepote Jajca i namjera mu je da bude dodatni motiv da posjetioci iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i međunarodni turisti, posjete spektakularno Jajce.

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona i Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH. Sponzori Festivala su BH Telecom, Tuborg, Sara, Red Bull, Jägermeister, Sarajevski kiseljak, Sky, Cupra, Monkey Shoulder.