"Ne treba bježati od ljubavi"
89

VIDEO / Rusko Richie i Žera snimili spot za pjesmu "Priznat ću joj sve"

Klix.ba
Rusko Richie
Rusko Richie
Mladi bh. muzičar Rusko Richie, koji već nekoliko godina živi i radi u Sloveniji, i Dražen Žerić Žera snimili su spot za pjesmu ''Priznat ću joj sve''. Ova muzička saradnja proizašla je iz njihovog dugogodišnjeg prijateljstva, a pjesmu autorski potpisuje Rusko Richie.

"Priznat ću joj sve", u radijskom je eteru već neko vrijeme, a sada je predstavljen i videospot.

Režiju i scenarij potpisuje Nenad Muždek, snimatelj spota bio je Dejan Babušek, a spot u cjelosti potpisuje produkcija Snaut. Za make-up su se pobrinule Sandra Puhar i Karmen Klinc, a posebna zahvala ide poduzeću Worth Ltd-VenetFX.

Pjesma "Priznat ću joj sve" djelom je i autobiografska.

"I sam sam bio mnogo puta na dnu i to nisam znao sakriti. Nada me nije nikada napustila, te sam se uvjerio da ona narodna 'nakon kiše uvijek dolazi sunce' itekako vrijedi! Ponekad se uplašimo ljubavi i jednostavno pobjegnemo. Mislimo da smo napravili pravi korak, a zapravo ne shvatamo da smo upravo u tom trenutku zaljubljenosti bili itekako sretni", kazao je Richie.

U nastanku pjesme učestvovala je priznata muzička ekipa.

''Posebnu čar su dali priznati slovenski muzičari kao što su Roman Ratej, Miha Meglič, Aleš Zibelnik, Toni Juri i moj dobri prijatelj Cveto Polak", dodao je Rusko.

Prateće vokale otpjevale su Nataša Zibelnik, Nina Maurovič Blatnik, Maida Džinić Poljak i Vlado Pilja.

''Pjesma je super ispala i nadam se da ćemo još koji put surađivati. Ruska smatram iznimno talentiranim autorom i muzičarom", kazao je Žera.

Trenutno Rusko radi na novoj pjesmi "Balkanke" koja će biti objavljena u martu.