Muzika
37

Rundek Cargo Trio počeo bh. turneju koncertom u Mostaru

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Bosnskohercegovačka turneja Rundek Carga Tria na kojoj je će biti predstavljen novi album "Mostovi" započela je sinoć u mostarskom OKC Abrašević.

Rundek Kargo trio, koji čine gitarista i pjevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel Katal i instrumentalista Dušan Duco Vranić mostarskoj publici predstavili su pjesme sa svog drugog studijskog albuma "Mostovi".

Osim pjesme "Don Juan" za koju je i snimljen spot kao najava za izlazak novog albuma "Mostovi", Mostarci su čuli i ostali deset numera sa ovog albuma kao "Ima Ih", "Indijska", "Mijenjamo mijesto", kao i numeru "Mostovi" po kojoj je i sam album dobio naziv.

Nekadašnji pjevač i frontmen grupe "Haustor" Darko Rundek rekao je da se nada da će svi koji budu odslušali album, uživati u novim pjesmama, isto kao i u numerama sa prvog albuma "Plavi avion".

Nakon Mostara, ljetni dio tuneje "Tria" održat će se još u tri grada (Sarajevo,Travnik i Zenica), a zimski u još pet gradova (Bihać, Jajce, Banja Luka, Brčko i Tuzla) sa čime bi se završila turneja po Bosni i Hercegovini.

Turneja Rundek Cargo Tria u BiH ima i humanitarni karakter. Naime, nakon što se pokriju produkcijski troškovi, prihod ostvaren od prodaje ulaznica bit će usmjeren projektu "Muzička soba" Doma za nezbrinutu djecu Bjelave.