Muzika
0

Rundek Cargo Trio nastavlja veliku regionalnu turneju

Klix.ba
Kako hvaljeni Rundekovi "Mostovi" zvuče tokom ljeta, imali smo priliku čuti na rasprodanom koncertu u Tvornici kulture, na Medvedgradskim glazbenim večerima, Šibenskoj tvrđavi, crnogorskom Lake Festu, Špancirfestu, Dubrovniku, Nišu, Mostaru, Sarajevu, Beogradu…

S obzirom na veliki interes koji je ovaj album izazvao širom regije, Rundek Cargo Trio nastavlja svoju turneju koncertom u Travniku, koji će biti održan 25. septembra na tvrđavi Stari grad, a dan kasnije, 26. septembra, bend nastupa u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

Sljedeći mjesec, 2. oktobra, bend svira u Splitu, a sedam dana nakon, 9. oktobra, i u Rijeci. Odmah nakon Hrvatske, posjetit će i Ljubljanu.

Vjerni ljubitelji Rundekovog opusa dugo su i željno čekali njegov novi album, kreiran i miksan u tišini malog mjesta Povlja na Braču, u jednoj zreloj umjetničkoj simbiozi sa sjajnom violinisticom Isabel i talentiranim multiinstrumentalistom Dušanom Vranićem – Ducom, a sad nam dolaze predstaviti svoje muzičko putovanje, da nas barem na tren odvedu tamo gdje je "onaj svilen šal".

Samo sedam dana nakon Splita, Rundek Cargo Trio odlazi u Rijeku gdje će 9. oktobra nastupiti na pozornici jedne od najboljih koncertnih dvorana u Hrvatskoj, novootvorenom Pogonu Kulture.

Najnoviji singl "Ima ih", čini se slijedi uspjeh "Don Juana". Iako vrlo teške tematike, ovu pjesmu publika na koncertima burno prepoznaje, jer odražava njena vlastita pitanja, strepnje i pobunu.

Rundeka muzički kritičari nerijetko nazivaju jednim od najzanimljivijih europskih muzičara, a što se tiče broja njegovih koncerta u dugogodišnjoj karijeri, možemo samo reći "Ima ih" i bit će ih.