Muzika
19

Rundek Cargo Trio donosi čarolije "Mostova" u Travnik i Zenicu

Klix.ba
Rundek Cargo Trio nakon nastupa u Ljubljani dolazi ponovno u BiH, a ovaj put čaroliju "Mostova" predstavlja cijenjenoj publici u Travniku i Zenici.

Svojim prvim nastupom ikada u Travniku ovaj fantastični trojac zajedno sa ART LAB nastavlja angažovanu strategiju prema bh. institucijama kulture i umjetnosti, te svoju turneju realizuju u saradnji sa Zavičajnim muzejom i Centrom za kulturu Travnik.

Svi koji žele kupiti svoju ulaznicu za koncert trebaju otići do nekih od najznačajnijih lokacija na kojima kultura Travnika, zahvaljujući lokalnoj publici, i dalje uspješno živi:

Koncert u Travniku počinje 25.09. u 20:30 sati na Tvrđavi Stari grad/Centar za kulturu Travnik, a prodajna mjesta za ulaznice su: Memorijalni muzej Rodna kuća Ive Andrića, Zavičajni muzej Travnik, Tvrđava Stari grad, Centar za kulturu Travnik i Ventura Travel Agency, kao i online na Kupikartu.ba.

U predivnom ambijentu tvrđave Stari grad, koncertu Rundek Cargo Tria prehodit će izložba ručno rađenih gitara Edhema Kozara, te nastupi travničkih bendova "Mustra" i "Holographic Human Element".

Darko, Isabel i Dušan će na dan koncerta u Travniku posjetiti i rodnu kuću Ive Andrića.Druženje sa Rundek Cargo Triom uz prodaju i potpisivanje CD uslijedit će nakon koncerta.

Nakon senzacionalnog nastupa Rundek Cargo Trija u BNP Zenica decembra prošle godine, ovaj put će "Mostovi" zeničkoj publici biti predstavljeni kroz sasvim drugačiju produkciju koncerta. S obzirom da se ovim nastupom otvara 66. koncertna sezona ovog pozorišta, publika će imati priliku osjetiti magiju ove najveće pozorišne bh. scene te će ovaj put, zajedno sa umjetnicima Rundek Cargo Tria, svi biti na sceni, bez izuzetka ijednog posjetitelja. Intimnost sa publikom u kojoj se "Mostovi" mogu najbolje čuti i iskreno graditi uskoro će se desiti upravo na sceni ovog pozorišta.

Rundek Cargo Trio posjetit će tokom svog boravka i Muzej Zenica. Prodaja i potpisivanje CD desit će se u foajeu pozorišta, odmah nakon koncerta.

Zenički koncert je 26.09. u 20:30 sati u Bosanskom narodnom pozorištu, a prodajna mjesta su Caffe Bonaparte, Jazz Club Zenica, Dar prirode - M.Tita 17, BISS Tours – Bulevar Kulina Bana 28, Centrotrans – Mehmedalije Tarabara 4, BNP Zenica ili ih jednostavno kupiti online na Kupikartu.ba.