{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ručak i svirka uz grupu Teška industrija

S
7.5.2008. u 15:46
0
0
Ručak i svirka uz grupu Teška industrija
0
Ručak i svirka uz grupu Teška industrija
Nakon trideset tri godine Teška industrija je ponovo u kompletnom sastavu na svirci u Sarajevu. U četvrtak, 15. maja u 21 sat organizator Panta Rhei poziva vas na ovaj jedinstveni muzički događaj.
Učešće na koncertu potvrdio je i Gabor Lengyel, osnivač Teške industrije koji dolazi iz Budimpešte. Članovi SOUR-a Teška Industrija su: Ivica Propadalo, Seid Memić Vajta, Vedad Hadžiavdić i Gabor Lengyel. U grupi su se ustalila tri nova člana, keyboard-ista Igor Razpotnik, bubnjar Siniša Pantelić i mlada violinistica i back vokal Iva Štefančić.

Na ovaj koncert kuća Panta Rhei je pozvala je djecu teške industrije Željezare Zenica i djecu rudara rudnika Breza, Kakanj, Banovići i Zenica, da budu posebni gosti koncerta. Djeca će, zajedno sa članovima grupe, u poslijepodnevnim časovima na ulicama grada Sarajeva dijeliti porcije graha slučajnim prolaznicima.

Cijela ekipa će nositi radna odijela i šljemove i pozivati Sarajlije da ručaju zajedno, prenose organizatori i poručuju: Izvanredan ručak povodom izvanrednog druženja je nešto što se ne smije propustiti.

Ovaj događaj će takođe biti i jedna vrsta apela jer, ako društvo nedovoljno daje teškoj industriji i njihovoj djeci - djeca teške industrije će dati društvu i sugrađanima, kaže se u saopštenju.

Karte u pretprodaji koštaju 15 KM, a uz kartu dobijate promotivni CD Teške industrije - nove pjesme i stari hitovi u novom aranžmanu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: