{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roseanna Vitro u Sarajevu

S
Sarajevo-X
19.8.2004. u 12:45
0
0
Roseanna Vitro u Sarajevu
0
Roseanna Vitro u Sarajevu
U petak 27. augusta u Kamernom teatru 55 održat će se koncert američke jazz pjevačice Roseanne Vitro i njezinog trija.
Riječ je o umjetnici čiju interpretaciju muzički kritičari ocjenjuju specifičnom zbog neobično toplog i kristalnog vokala. Posebnu pozornost javnosti privukla je svojim posljednjim albumom Tropical Postcards koji se ocjenjuje kao «toplo i romantično putovanje na koje se vrijedi uputiti». Njezine nastupe odlikuje raznolik repertoar, a na koncertu u Sarajevu predstavit će i svoj trio kojeg sačinjavaju saksofonist Joe Elefante, kontrabasista Dean Johanson i bubnjar Tim Horner.

Koncert Roseanne Vitro u Sarajevu održava se u sklopu evropske turneje projekta Jazz Ambassadors Kennedy Centra. U okviru ovog projekta svake godine vrši se izbor muzičkih grupa koje tokom šestosedmične turneje promoviraju savremeni američki jazz izraz. Turneja Roseanne Vitro i trija uključuje i dva koncerta u Bosni i Hercegovini koja organizira Ured za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu: prvi koncert će se održati 26. augusta u Banskom dvoru u Banjoj Luci, dok je sarajevski koncert planiran za 27. august.

Početak koncerta je u 20.00, a ulaz je besplatan. Ulaznice će se moći nabaviti na blagajni Kamernog teatra 55 prije koncerta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: