Rock veterani
30

Rolling Stonesi uskoro objavljuju novi studijski materijal

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sljedeći album Rolling Stonesa će biti njihov prvi originalni materijal od 2005. godine i albuma "A Bigger Bang". Keith Richards je za američke medije govorio o narednom albumu Rolling Stonesa i objasnio je zašto bend i dalje svira.

Legendarni rokeri trenutno rade na svom prvom albumu originalne muzike od 2005. godine. Od tada su izdali jedan studijski cover album "Blue & Lonesome".

Gitarista Ronnie Wood je ranije kazao da se rad na novom albumu privremeno obustavlja, rekavši da su Richards i frontmen Mick Jagger htjeli biti sigurni da su nove pjesme zaista dobre.

Govoreći za Rolling Stone Keith Richards je otkrio da su Stonesi sada spremni da se vrate u studio sedmicu prije nego što će krenuti na svoju prvu američku turneju u posljednjih pet godina.

On je također rekao da je praznike proveo valorizirajući demo materijal koji su već snimili, prenosi NME.

"Ponekad nije toliko dosadno pisanje pjesama kao slušanje onoga što je snimljeno. Svakim novim slušanjem nastojite izbrusiti materijal i učiniti ga još boljim. Muzičari rade kao stolari, studio je stolarska radionica", rekao je Richards.

Nakon što je upitan za više detalja o predstojećoj turneji benda i osjećaju sviranja uživo nakon toliko godina Richards je rekao da uopće nije umoran od života na putu i zajedničkih svirki.

"Popneš se na scenu i jednostavno radiš ono što voliš da radiš. Volio bih da svoj posao vole i milioni drugih ljudi širom svijeta", dodao je Richards.