Omaž u čast bubnjara
259

Rolling Stonesi se objavom videa oprostili od preminulog Charlieja Wattsa

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Članovi benda The Rolling Stones objavili su video u čast Charlieja Wattsa, nakon što je bubnjar ove sedmice umro u 80. godini.

Svijet rock and rolla ujedinio se da pozdravi Wattsa nakon što je u utorak mirno umro okružen svojom porodicom u jednoj londonskoj bolnici.

Njegovi kolege iz benda - Keith Richards, Mick Jagger i Ronnie Wood - pojedinačno su se oglasili, ali je bend sada objavio video u čast pokojnog muzičara.

U dvominutnom isječku, podijeljenom na društvenim mrežama, prikazana je montaža fotografija i videa Wattsa iz njegove gotovo 60-godišnje karijere s bendom, od ranih dana do modernih turneja. Viđen je kako se smije uz Richardsa, Jaggera i Wooda.

Video prikazuje i stare snimke Wattsa dok raspravlja o pozivu da se pridruži Rolling Stonesima 1963. godine, priznavši da je mislio da će trajati samo godinu dana.

Tokom montaže, Watts, poznat kao najpromišljeniji u grupi, pojavljivao se pametno odjeven u odijelima šivenim po mjeri što je bilo još jedno od njegovih obilježja.

Omaž je završio slikom njegovog kompleta bubnjeva s natpisom "zatvoreno" koji visi s njega.

Richards je upotrijebio istu sliku u svom oproštaju nakon Wattsove smrti, dok se Jagger, odlučio za nasmiješenu fotografiju prijatelja u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Wood je na Twitteru podijelio svoju sliku Wattsa, uz koju je napisao: "Volim te, moj dragi blizanče - jako ćeš mi nedostajati - najbolji si."

Rolling Stonesi bi sljedećeg mjeseca trebali krenuti na "No Filter" turneju u SAD-u, a njihov predstavnik je potvrdio da će se prvobitni plan nastaviti uprkos smrti Wattsa koji svakako nije trebao učestvovati jer se oporavljao od neutvrđenog medicinskog zahvata.