Muzika
232

Rođendanski koncerti Van Gogha u Sarajevu i Mostaru: Dolazimo "luđi" nego ikad

Klix.ba
Popularna srbijanska rock grupa Van Gogh slavi 30 godina na sceni, a nakon rođendanskog koncerta u Beogradu, euforiju i raspoloženje podijelit će i sa bh. publikom. Prvo će 29. decembra u OKC Abrašević uživati mostarska publika, a dan kasnije i sarajevska u klubu Cinemas Sloga.

Zvonimir Đukić Đule poručio je da dolaze "luđi" nego ikad i da se raduju susretu sa Mostarcima i Sarajlijama, uz dozu treme. Na repertoaru će biti pjesme iz cjelokupnog opusa Van Gogha, stare i nove, a od nekih će se i oprostiti jer smatraju da ako je neka njihova pjesma najpopularnija, ne znači da je najbolja, a mnoge druge su ostale u zapećku. Prema Đuletovim riječima, svirat će i stare pjesme na novi način, ali i one koje nikada nisu svirali do sada.

Grupa će s publikom podijeliti energiju i priče od samih početka do današnjih dana.

"Mostarska i sarajevska publika već sve zna, tu nema šta da se priča i najavljuje. Nema tu nikakvog dodvoravanja. Između nas se desila ljubav na prvi pogled", kazao je Đule.

Posebno im je važan koncert u Sarajevu jer su upravo u klubu Cinemas Sloga počeli svoju priču.

"Sarajevska publika je zahtjevna, nema tu laskanja, šupljih priča, ili je dobro ili nije. Naučili smo da damo sve od sebe još od davne 1986. godine", rekao je Đule.

Bh. publici će naredne godine predstaviti i akustični Van Gogh, a u pripremi je i novi studijski album.