Muzika
124

Rock škola Mostar uvezuje 11 bh. gradova

Klix.ba
Uz podršku Američke ambasade u Sarajevu, Rock škola Mostar kreće sa realizacijom prve faze projekta "Summer Rock School – Songs That Matter". Riječ je o velikom muzičkom projektu koji će okupiti 50 mladih muzičara iz 11 bh. gradova.

Kroz Ljetnu rock školu - sedmodnevni muzički kamp koji će se održati u prvoj sedmici augusta na Jahorini - mladi kreativci (18-25) iz cijele BiH imat će priliku surađivati i stvarati autorska muzička djela. Inspirativna tema ovogodišnjeg kampa je „Songs that matter“ kroz koju će učesnici imati priliku da izraze svoje osjećaje i viđenja sadašnjeg društvenog života i poslati poruke za bolju i pravedniju budućnost društva u kojem živimo.

Muzičke radionice i kreativnu podršku obezbjedit će tim predavača Rock škole iz Mostara, a kampu će prisustvovati i poznate ličnosti iz muzičke industrije.

Mladi autori će nakon ljetnog kampa svoj autorski rad prezentirati kroz koncerte u Sarajevu i Mostaru, dok će u periodu jeseni i zime svoje pjesme snimiti u DK studiju Rock škole u Mostaru koje će biti objavljene i na DVD kompilaciji.

Kampu će prethoditi koncerti u deset bh. gradova: Jelah, Sanski Most, Prijedor, Jajce, Mrkonjić Grad, Goražde, Srebrenica, Doboj, Brčko i Trebinje koji će biti organizirani kroz period 19.05. – 17.06.2016. godine. Koncertnim nastupima benda Floridus koji je nastao u Rock školi Mostar, ova promotivna turneja ima za cilj prezentaciju Rock škole i ljetnog kampa, te animiranje i poziv mladim muzičarima iz navedenih gradova da se prijave za učešće i pridruže mostarskim muzičarima na ovom zajedničkom projektu. Učešće u svim aktivnostima projekta je besplatno za sve učesnike.

Više o Rock školi Mostar potražite na www.mostarrockschool.org