Muzika
48

Rock škola Mostar pred gašenjem: Mladi ostaju bez mjesta gdje su razvijali svoje talente

Klix.ba
Rock škola Mostar već godinama okuplja mlade ljude kojima pruža priliku da iskažu svoju kreativnost i izrastu u zrele muzičare. Iza sebe imaju niz koncerata i uspješnih obrazovnih programa, a sada su pred gašenjem jer nemaju sredstava.

Danas su službeno započeli kampanju za prikupljanje donacija i svi koji mogu i žele podržati program njihove škole to mogu učiniti uplatama putem PayPal računa.

Mostar Rock School trenutno ima više od 100 redovnih polaznika koji, osim prilike da kroz ovaj program nauče muzicirati, dobijaju priliku upoznavati druge mlade ljude, družiti se, stvarati kreativna muzička djela, razvijati mogućnosti i otkrivati svoja interesovanja, tj. izgrađivati sebe kao čovjeka koji funkcioniše timski.

To je fabrika zvuka koja iz godine u godinu iznjedri novu generaciju potkovanih talenata, mjesto razmjene i saradnje, klub profesionalnih muzičara, platforma podrške sa lepezom servisa za mlade muzičare i bendove u usponu.

Djeluju u prostorijama Muzičkog Centra Pavarotti u Mostaru, gdje nude muzičko obrazovanje za mlade kroz individualne časove na dnevnoj bazi, kao i programe kombiniranih časova i session bendova koji rade na zadatim muzičkim temama. Škola organizira radionice sa gostujućim poznatim ličnostima iz muzičkog svijeta, koncerte i snimanja za istaknute bendove i session formacije, predavanja o temama iz muzičke industrije, poslovanja i teorije.

Njihovu borbu podržali su Dubioza kolektiv, Van Gogh, Sergej Trifunović, Dino Šaran, Mario Knezović i Vasil Hadžimanov koji su poručili: "Ne odustajmo od Rock škole Mostar, ja neću".

Više informacija potražite na njihovoj zvaničnoj ili Facebook stranici.