Spektakl u Spaladium Areni
4

VIDEO / Rock "odmetnici" Guns N' Roses uskoro u Splitu

FENA
Udruga Proglas i Spaladium Arena predstavlja "Spaladium Rock projekat", projekat promoviranja muzičke saradnje u sklopu kojeg će po drugi put u Republiku Hrvatsku doći Rock "odmetnici" iz sunčane Kalifornije Guns N' Roses.

Nakon što su u septembru 2010. pred prepunom Arenom Zagreb bacili u trans sve obožavatelje, koji su ih nestrpljivo godinama čekali, ovoga puta dolaze u Split s materijalom za novi album, pa će tako posjetitelji koncerta imati ekskluzivnu priliku čuti neke od najnovijih budućih hitova.

"Seks, droga i rock'n'roll“ poznata je rock krilatica, možda ponajviše ostvarena u ovom bendu koji je početkom devedesetih iz korjena promijenio poredak u svijetu rocka, jer u prvoj polovici devedesetih Gunsi su bili najveći rock band na svijetu bez premca.

"Appetite For Destruction", album prvijenac iz 1987. godine ekspresno ih je izbacio u rock orbitu, a sve do posljednjeg albuma Chinese Democracy, iz 2008. godine, koji je proglašen najisčekivanijim albumom desetljeća, Gunsi su bili sinonim rock buntovništva i neukrotivosti. Utimativna rock ikona, karizmatični pjevač Axl Rose istrčat će ovog ljeta pred fanove u Splitu i skupa s bendom "otprašiti "neke od legendarnih pjesama, koje su danas nezaobilazne himne svjetske muzičke baštine.

Welcome to The Jungle, Sweet Child o' Mine, Rocket Queen, Dont'Cry, Paradise City, Patience, You Could be Mine, legendarna Dylanova obrada Knockin' On Heaven's Door i kultna epska balada November Rain u Spaladium Areni biti će nezaboravno iskustvo.

Fanovi se upozoravaju da će samo za ovaj koncert po prvi put od otvaranja arene 'layout' biti podešen tako da će se maknuti gotovo sve tribine i da će parter biti glavno mjesto okupljanja, kako i priliči jednom divljem i žestokom rock koncertu. Zbog najavljene specijalne postave dvorane kapacitet za gledatelje biti će strogo ograničen na 10.000 posjetitelja s obzirom na to da je Arena Zagreb ključala na 15.000 + posjetitelja.

Spaladium Arena je već odavno poznata kao arena u Hrvatskoj s najboljom akustikom i spektakl garantirano može započeti!

Svjetsku slavu Guns N’ Roses su stekli već prvim albumom krajem osamdesetih, a početkom devedesetih godina već su bili rock besmrtnici. Svojom muzikom koja je mješavina hard rocka, blues rocka, heavy i glam metala podigli su nove rock generacije, a spektakularnim koncertima, no jednako tako skandalima i tučama punili su retke brojnih tabloida i magazina. Iako su tokom karijere imali na stotine stadionskih spektakala, možda najzapamćeniji njihov nastup ostao je onaj na čuvenoj Wembley Areni, kada su pred stotinjak hiljada ljudi i pred milionskim televizijskim auditorijem nastupali na koncertu u čast Freddy Mercury-a.

U aprilu 2012. Guns N’ Roses bit će napokon primljeni u Rock’n’roll hall of fame, što je zaslužena nagrada za sve ono čime su zadužili svjetsku rock baštiinu.