Spot s Islanda
56

Rock legende iz grupe Galija imaju novi singl "U raju iznad oblaka"

Klix.ba
Legendarna rock grupa Galija objavila je novi singl "U raju iznad oblaka", koji prati nesvakidašnji, vizuelno impresivni spot snimljen u jedinstvenoj prirodi dalekog Islanda.

Singl i spot "U raju iznad oblaka" najavljuju istoimeni album koji će ovog proljeća na CD-u izaći za PGP RTS i promotersku kuću Long Play.

Frontmen Galije Nenad Milosavljević napisao je muziku za "U raju iznad oblaka" na stihove Predraga Pece Milosavljevića, koji s duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalema govore o osjećaju i pitanju čovječje prostorne i sudbinske pripadnosti "pod istim suncem, gdje smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni".

"Mislim da pjesma 'U raju iznad oblaka' već u sebi nosi neke snažne slike, koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu, shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda, koji sjajno naglašavaju stihove, tako što izmještaju priču u prostore koji u sebi imaju isto tako nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno", objašnjava Neša Galija.