Potpisao ugovor s Universalom
0

Robbie Williams potvrdio snimanje novog solo albuma

Sarajevo-x.com
Robbie Williams
Robbie Williams
Britanski pjevač Robbie Williams je potvrdio planove za snimanje svog novog solo albuma. To je dio novog ugovora koji je potpisao sa kompanijom Universal Music.

Popularni pjevač je najavio da će svoj deveti album predstaviti u jesen sljedeće godine. Prethodno je imao ugovor sa kompanijom EMI, ali je on istekao nakon objavljivanja albuma Reality Killed The Video Star 2009. godine.

Williams je potvrdio snimanje novog albuma putem oficijelnog bloga.

"Zaista sam uzbuđen što ću postati dio Universalove porodice. To će biti najuzbudljiviji period u mojoj karijeri", izjavio je Williams.

"Drago nam je što ćemo raditi sa Williamsom i njegovim timom. Uzbuđeni smo što ćemo biti u mogućnosti podržati njegovu nevjerovatnu karijeru", rekao je generalni direktor kompanije Universal Music, Lucian Grainge.

"Robbie je sada veoma inspirisan. Nema sumnje u njegovu kreativnost. Drago nam je što ćemo svjedočiti nečemu veoma posebnom", dodao je David Joseph, upravitelj i direktor kompanije Universal Music.

Williams trenutno snima album u svom studiju u Los Angelesu. Kompanija Universal Music će distribuirati njegovo ostvarenje širom svijeta.

Tridesetšestogodišnji Britanac je prodao više od 60 miliona kopija svojih albuma tokom karijere, a osvojio je više britanskih nagrada od bilo kojeg drugog umjetnika u historiji.