Poslušajte priču o dosadnoj noći
1

Robbie Williams novom pjesmom "popljuvao" Brit awards

Klix.ba
Robbie Williams (Foto: AFP)
Robbie Williams (Foto: AFP)
Pop zvijezda Robbie Williams udružio se ponovo sa svojim starim partnerom u pisanju pjesama - Guyjem Chambersom, što je izrodilo prilično "zločestu" novu pjesmu, besplatno objavljenu na internetu. Pjesma "The Brits 2013", koja se osvrće na nedavnu dodjelu nagrada, napisana je i snimljena prošlog vikenda, piše Guardian.

"Ovo je poklon od mene i Guyja. Napisali smo je u subotu, a snimili u nedjelju. Ukoliko imate djece u sobi – nemojte je puštati", napisao je Williams na svojoj zvaničnoj internet stranici.

Taj savjet treba i poslušati. Pjesma počinje sempliranim intervjuom, a nastavlja Williamsovim repovanjem prepunim psovki.

"Ta Brits noć je bila toliko jeno dosadna... Kokain u barama do sedam ujutru / Pogledaj u pogrešnom pravcu i posvađat ćemo se / Tada sam probao malo govedine sa znate-već-čim / pa sam jao nekoliko ženskih zvijezda – ili dvije".

Uprkos posrnulosti The Brits 2013., to je ipak daleko od večeri amatera. Chambers je napisao i producirao prvih pet Williamsovih solo albuma, koji su se samo u Ujedinjenom Kraljevstvu prodali u više od 11 miliona kopija. Ipak, ovaj duo je rijetko sarađivao nakon "Escapology“ iz 2002. godine, kada su naišli na prvu razliku u mišljenju.

"Mislim da sam postao prevelik za vlastite cipele", priznao je Chambers 2005. Ponovno su zajedno radili na pjesmi tek 2009. godine, na Williamsovom albumu "Reality Killed the Video Star“, a prošle godine su se zajedno pojavili i na sceni.

Pjesmu možete poslušati ovdje.