Intervju za Sarajevo-x.com
0

Rizma i Slovo: Ostaje tajna ko je mućk'o kolu

Sarajevo-x.com
Slovo i Rizma
Slovo i Rizma
Njihova pjesma "Što si mućk'o kolu" preko noći je postala hit. Kako kažu u razgovoru za Sarajevo-x.com, nisu se nadali da će u samo desetak dana njihov spot pogledati više od 400.000 ljudi.

Rizma ide u četvrti razred gimnazije dok Slovo radi u jednoj sarajevskoj firmi. Kako kažu, muzika je njihov život i već nekoliko godina rade pjesme i produkciju u Rizminom studiju. Do sada su obajvili nekoliko pjesama, ali nijedna nije napravila toliko uspjeha kao pjesma "Što si mućk'o kolu" koja je do sada na YouTubeu pregledana više od 400.000 puta.

"Kao i svi, počeli smo od nekih sitnih stvari da bi kasnije napravili poluprofesionalni muzički studio čemu smo i težili. Meni je prva zamisao bila da radim produkciju drugim ljudima i da se bavim muzikom u slobodno vrijeme", kaže Rizma na početku našeg razgovora.

Obična šala

Nakon nekoliko snimljenih pjesama i albuma za druge bh. repere, Rizma i Slovo odlučili su snimiti nešto i za sebe. Kažu kako imaju prijatelja koji, prije nego što je otvori, promućka kolu. Jednom je ta promućkana kola završila kod Slova.

"Onda sam ja njega upitao što si mućk'o kolu i tako je sve krenulo. Došli smo na ideju da ne bi bilo loše da snimimo pjesmu na taj fazon. Uradili smo je i postavili na YouTube. Imali smo oko 5.000 pregleda. Onda su nas nagovorili da odradimo ovaj spot i došli smo tu gdje jesmo", kaže Slovo.

"Nismo se nadali ovolikoj popularnosti iz jedne obične šale" dodaje Rizma.

Na naše pitanje ko je mućk'o kolu, Rizma i Slovo su se nasmijali.

"To se ne zna, a možda će se nekad saznati. To će ostati tajna", kaže Slovo.

Niko nije očekivao da će za desetak dana imati 400.000 pregleda na YouTubeu.

"To niko nije očekivao. Mislili smo da će biti oko 10.000 pregleda", kaže Slovo.

Negativni komentari

Obojica poručuju kako je ova pjesma njihova interna šala. Kako kažu, prijatelji su se smijali kad su prvi put čuli pjesmu.

"Niko nas nije posebno kritikovao. Rijetki su oni koji su imali primjedbe. Oko 80 posto našeg šireg društva pozitivno je reagovalo na pjesmu", kaže Rizma.

Na forumima je njihova pjesma "Što si mućk'o kolu" dobila mnogo negativnih komentara.

"Postavili smo spot na forum Sarajevo-x.com gdje je većina pisala negativne komentare. Kasnije sam shvatio kako će ljudi kritikovati bilo šta da postaviš na forum tako da se ne obaziremo na to", kaže Rizma.

Obojica smatraju kako raja još uvijek ne shvata da je ta pjesma ustvari njihova interna šala.

"Ko skonta dobro je, ko ne skonta nek' nastavi i dalje pljuvati", dodaje Slovo.

Prosuli 30 litara kole

U spotu se pojavljuje i jedna djevojka. Slovo i Rizma nam nisu htjeli otkriti njen identitet.

"To je jedna naša jaranica koja je htjela ostati anonimna. Namjerno joj nisamo htjeli snimati glavu. Bolje je neka ostane anonimna", kaže Slovo kroz smijeh.

Na snimanju spota, kažu, prosuli su oko 30 litara kole. Neke scene su ponavljali po deset puta. U budućnosti se namjeravaju ozibljnije baviti muzikom što im je i bio prvobitni cilj.

"Želja nam je da postanemo poznatiji među sarajevskom rajom i u drugim gradovima. Radit ćemo ozbiljnije, a ova pjesma je bila samo zezancija. Želimo da nas publika shvati ozbiljnije, a ne samo po pjesmi Što si mućk'o kolu", govore ova dva mlada repera.

Pogledajte spot za pjesmu "Što si mućk'o kolu"