Muzika
0

Ricky Martin se vraća s novim albumom

Klix.ba
Ricky Martin izdaje novi album i nada se da će se svi oni koju su ga otpisali kao zvijezdu s jednim hitom sada uvjeriti u suprotno.

Ricky Martin je postao zvijezda sa hitom Livin' La Vida Loca iz 1999. godine koji je prodan u 15 miliona primjeraka širom svijeta, ali sljedeći hit Sound Loaded nije bio tako uspješan – prodan je u samo 4 miliona primjeraka. Odmah nakon toga Ricky je nestao sa scene, a mediji su to otpisali kao završen slučaj, kratkotrajnu zvijezdu, one-hit wonder.

Međutim, Martin se vraća sa novim albumom Almas del Silencio ili na engleskom Souls Of Silence koji će biti njegov prvi album na španjolskom jeziku u pet godina. Ovaj album on opisuje kao promatranje svojih želja – ništa slično njegovim prethodnim albumima. "Vratio sam se na početak, na centar.", kaže Martin, koji je svoju karijeru započeo prije 20 godina u portorikanskom teen bendu Menudo. "Morao sam dugo tražiti neke emocije koje su se tokom prošlih godina izgubile zbog adrenalina, euforije i uspjeha kojeg sam imao."

Što se tiče 'livin' la vida loca' perioda, Ricky kaže da mu ne nedostaje. "To sam proživio i to sam volio. Ali, to je sada prošlost."