25. juna
16

Ricky Martin, Katy Perry i Adam Lambert učestvuju u online paradi ponosa

S.H.P.
Ricky Martin, Katy Perry, Adam Lambert i mnoge druge poznate osobe okupit će se na online događaju "COVID-19 Can't Cancel Pride" čiji je cilj podizanje svijesti i prikupljanje sredstava za pripadnike LGBTQ zajednice, koji su najviše pogođeni pandemijom koronavirusa.

Sia, Billy Porter, Kim Petras, Melissa Etheridge i Big Freedia također će učestvovati u online paradi ponosa. Domaćini manifestacije bit će radijski voditelj Elvis Duran i glumica Laverne Cox.

Jednosatna specijalna emisija emitirat će se u četvrtak, 25. juna, na iHeart radiju od 21 sat.

"Pandemija koronavirusa otkrila je složene i značajne prepreke s kojima se suočava LGBTQ zajednica. Moramo nastaviti borbu protiv mržnje i netolerancije prema svim ljudima, a istovremeno ćemo udvostručiti naše napore u podizanju svijesti o LGBTQ zajednici", rekao je Marc Pritchard.

Ovaj online događaj organizira se s obzirom na to da je Parada ponosa otkazana zbog mjera socijalne distance. Zdravstvena kriza imala je i štetan učinak u prikupljanju sredstava na koje se LGBTQ organizacije oslanjaju kako bi preživjele.

Prikupljena sredstva za Can't Cancel Pride bit će distribuirana između različitih LGBTQ organizacija, uključujući GLAAD, SAGE, Trevor Project, CenterLink i OutRight Action International.