Muzika
0

Republikanizam u klubu Bock

RE*PUBLIKA
U klubu Bock, u subotu 13. oktobra održat će se manifestacija "Republikanizam" bazirana na ideji promocije labela RE*PUBLIKA records koji će 1. januara 2008. godine zvanično početi sa radom. Učesnici ove manifestacije su Koketron i Luv Age.

U pripremi je prvo izdanje za pomenuti label RE*PUBLIKA na kojem će se naći više umjetnika. Label će okupljati kreativne i mlade umjetnike koji će, koliko toliko, pratiti zvuk diktiran od strane labela, tako da već sada, svi zainteresovani za saradnju, mogu stupiti u kontakt sa labelom.

Sa sigurnošću se može reći da će prvo izdanje u pravom svjetlu predstaviti label, ali sada neće biti odano o kojim trackovima se radi, tako da će svi zainteresirani morati pratiti rad labela do daljnjeg.

"Koketron" je dvojac sastavljen od, na prvi pogled, dva totalno različita momka. Ipak, kada se radi o muzičkom segmentu, ti momci djeluju kao jedna osoba tako da je jedina moguća opcija bila fuzija. S obzirom da djeluju tek nekoliko mjeseci zajedno, već su uspjeli doći do nekih rezultata koji su za sada obilježili njihov rad. Važno je spomenuti da su momci nastupali na ovogodišnjem EXIT Fest-u gdje su predstavljali skoro, pa isključivo domaću produkciju. Prije nekoliko dana su izašla njihova prva dva izdanja na Flame Recordings etiketi, dok će u naradnom mjesecu gostovati na EP-u Micky K-a za engleski Telepathy sa jednim remixom i jednim featuring sa Micky K-em,a u novembru će isto tako izaći jedan njihov track pod nazivom "Wrong Sushi" za italijanski label Stomafunk i njihov vlastiti EP za engleski Cubic.

"Luv Age" / Mr. Noize iza sebe već ima dugogodišnje iskustvo u elektronskoj muzici. Radi se o jednom vrhunskom producentu i veoma kreativnom DJ-u. Luv Age također iza sebe ima jedno izdanje na etiketi Eclectic Records.